Saturday 28 March 2015

Leylek Teması

Süre: 40 dakika
Dağınıklık: 5

Malzemeler:
Beyaz karton veya strafor
Boya
Yapıştırıcı
Kağıt tabak
Küçük kavanoz
Burgu makarna
Maşa
Plastik bardak


Karşılama: 
Çocuklara leylek resimleri gösterilerek uzun gagaları ve bacakları vurgulanabilir. Çıkardıkları ses dinletilebilir. Yuvaları ve yavruları ile ilgili fotoğraflar gösterilebilir.



1-

Bizim evde fotoğrafta gördüğünüz uzun ve dar straforlardan vardı, o yüzden onları kullandık ama siz beyaz karton, hatta daha sert olması için karton kutu veya mukavva  kullanabilirsiniz. Straforu kesmek zor oluyor ve parçalanıyor, o yüzden elinizde hazır uzun ve dar parçalar yoksa kesmekle uğraşmanızı tavsiye etmem. Ben bir tek gagayı kestim o bile zor oldu.

Boyun ve kafa için bir uzun parçaya, bacaklar için iki dar uzun parçaya ve bir tane de üçgen gagaya ihtiyaç var. Kanatlar için iki tane kağıt tabak yeterli oluyor.

Bacaklar ve gaga için hazırladığınız parçaları kırmızıya boyatın. Mukavva gibi sert birşey kullanırsanız, çift taraflı leylek olabileceği için çocuklardan iki tarafını da boyamalarını isteyebilirsiniz. Tabakların alt taraflarını da siyaha boyatın. Biz parmak boyası tercih ettik ancak kuruması çok uzun sürdü.


İki tabağı birbirine yapıştırmadan önce boynu ve ayakları da tabaklara yapıştırın. Son olarak oynar göz yapıştırabilirsiniz veya kendiniz çizebilirsiniz.
Strafor kullandığımız için bizim yapıştırıcı yeterli olmadı, biraz da hareketli olmasını istediğim için kürdanla birleştirip, kürdanın dışarıya çıkan uzun yerlerini kestim. Karton kullanıyorsanız yapıştırabilirsiniz veya zımba kullanabilirsiniz.



2- Küçük kavanozların ağzına plastik bardaklar yerleştirip, üstlerine iki göz yapıştırarak yavru leylekler yapın. Bardakların ağzını kesin. Ben plastik bir tabağın içine kağıt parçaları koyup yuvaya benzetip yavru leylekleri de içine yerleştirdim.


Başlarını yukarıya kaldırmış, ağızlarını açıp annelerinin yemek vermesini bekleyen yavru leylekler olduklarını söyledim. Annelerinin gagası gibi uzun birşeyle vermemiz gerekliydi bu yüzden maşayı tercih ettik. Burgu makarnaların solucan olduğunu ve küçük leyleklerin çok seveceklerini de ekledim. Maşa ile alıp yavru leyleklerin ağzına vermesini istedim. Siz de maşa, cımbız veya benzeri birşey kullanabilirsiniz.

Video instagram hesabında











No comments:

Post a Comment